Ξενοδοχείο Epavlis - Πορρόια Σερρών | Epavlis Hotel Serres

slogan

Λίμνη Κερκίνη

kerkini lakeΗ Λίμνη Κερκίνη στους πρόποδες του ορεινού όγκου Μπέλλες είναι είναι ένας προορισμός στον νομό Σερρών και στην Μακεδονία γνωστό σε όλους σαν Υδροβιότοπος Κερκίνης. Η Κερκίνη είναι μία τεχνητή λίμνη δημιουργήθηκε το 1932, όταν το φράγμα έγινε στην περιοχή του Λιθότοπου, ώστε να συγκρατεί τα νερά του ποταμού Στρυμόνα. 

Η Λίμνη Κερκίνη είναι ένα από τα πιο αξοθαύμαστα έργα και προστατευόμενη περιοχή στην Ελλάδα, με πολλές παροχές και εξυπηρετήσεις. Έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο και σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση RAMSAR ένας από τους 10 υδροβιότοπους Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας.

Τα μοναδικά χωριά της λίμνης Κερκίνης, το γαλάζιο νερό της λίμνης, η καταπράσινη φύση με τους ειδικούς χώρους είναι πράγματι ένα θαύμα. Θα βρείτε επίσης μια σειρά από εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία και ξενώνες στα οποία μπορείτε να απομονωθείτε και να απολαύσετε με την παρέα σας μοναδική διαμονή σε παραδοσιακούς χώρους.

Η περιοχή στη λίμνη Κερκίνη διαθέτει φυσική ομορφιά και πολλές επιλογές για να κάνετε δραστηριότητες ενναλλακτικού τουρισμού, να δείτε πολλά αξιοθέατα, να δείτε τις πανέμορφες περιοχές γύρω από τη λίμνη Κερκίνη και φυσικά να απολαύσετε και την τοπική κουζίνα η οποία εμπεριέχει Μακεδονίτικες γεύσεις που κρατούν για αιώνες, συμπεριλαμβάνοντας και το νόστιμο βουβαλίσο κρέας.

Βρίσκεστε εδώ: Home Τοποθεσία Λίμνη Κερκίνη