Ανακαλύψτε

Η άγνωστη πλευρά της βόρειας Ελλάδας!

 

Οχυρά, σπήλαια και απομονωμένα μοναστήρια, τοποθεσίες που θα σας μαγέψουν. Οι διαδρομές είναι πολλές και το ξενοδοχείο Epavlis σας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να επισκεφθείτε μοναδικές τοποθεσίες.

Μερικά χιλιόμετρα πάνω από τα χωριά των Πορόιων υπάρχει το ηρωικό πολυβολείο Π8. Μια όμορφη διαδρομή που αποζημιώνει και τους πιο απαιτητικούς, με το πυκνό δάσος από πλατάνια, βελανιδιές, έλατα και οξιές, χαράδρες, ρυάκια και χαράδρες. Στη διαδρομή συναντάται και η τοποθεσία Μαβί Γκιολ (μωβ νερό στα τούρκικα). Φτάνοντας στην Ομορφοπλαγιά, έχετε την ευκαιρία να αγγίξετε την ιστορία στο πολυβολείο Π8 και να χαλαρώσετε στη θέα των λιμνών. Μια ακόμα ιστορική διαδρομή είναι το οχυρό Ιστίμπεη που βρίσκεται στο ύψωμα Κερκίνη, πάνω από το χωριό Νέο Πετρίτσι, με άφθονο ιστορικό υλικό.

Tο ηρωικό οχυρό Ρούπελ, που είναι χτισμένο στα ελληνο-βουλγάρικα σύνορα, προστατεύει την κοιλάδα του Στρυμώνα. Χτίστηκε το 1914 και έγινε μέρος της γραμμής Μεταξά πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όταν το πρωί της 6ης Απριλίου 1941 εκδηλώθηκε η γερμανική και βουλγαρική επίθεση, οι Έλληνες στρατιώτες αντιστάθηκαν ηρωικά. Σήμερα, οι σήραγγες του οχυρού είναι ανοιχτές στο κοινό, ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο, το παρατηρητήριο και το μνημείο των πεσόντων. Με μια επίσκεψη στο οχυρό θα νιώσετε τον παλμό της μάχης των οχυρών.

Σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο δεσπόζουν δύο μοναστηριακές εγκαταστάσεις που μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε! Στο χωριό Ακριτοχώρι βρίσκεται το ιερό ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου, ενώ η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στον οικισμό Μοναστηράκι της Κερκίνης. Οι άνθρωποι των μονών θα σας φιλοξενήσουν στον χώρο τους, θα σας μιλήσουν για την καθημερινότητα τους με ένα θερμό χαμόγελο!

Το έμπειρο προσωπικό μας έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την περιοχή στην υποδοχή. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Ζήστε την εμπειρία
Διαλέξτε δωμάτιο & κάντε τώρα κράτηση!