Γαστρονομία και Οίνος

Μοναδικές γεύσεις…

 

Βουβαλίσια λουκάνικα, βουβαλίσιος καβουρμάς, παραδοσιακές πίτες, τοπικό κρασί και παραδοσιακό τσίπουρο είναι μερικές από τις απολαύσεις που μπορείτε να γευτείτε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας!

Η Κερκίνη αποτελεί το σπίτι της μεγαλύτερης οικογένειας βουβαλιών που ζουν σε υγρότοπους. Τα ζώα αυτά είχαν φτάσει σε πληθυσμό 75,000. Χρησιμοποιούνταν στην καλλιέργεια, λόγω της δύναμής τους. Δυστυχώς με την εισαγωγή της τεχνολογίας, αλλά και της ολλανδικής αγελάδας, ο πληθυσμός τους μειώθηκε σε μόλις 600. Οι νεροβούβαλοι εντάχθηκαν σε ένα πρόγραμμα προστασίας της σπάνιας φυλής τους. Σήμερα συναντά κανείς 2,000 νεροβούβαλους να διασχίζουν την περιοχή, με σκοπό να φτάσουν τη γαλήνη της Κερκίνης.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τις φάρμες βουβαλιών της περιοχής και να γνωρίσετε την αξία του βουβαλίσιου κρέατος, τις μυστικές συνταγές των ντόπιων και τις ιστορίες των οικογενειακών επιχειρήσεων. Υπάρχουν όμως και τα ιχθυοτροφεία πέστροφας που είναι διάσημα και τραβούν τα βλέμματα των περαστικών εδώ και χρόνια! Μπορείτε πάλι να ακολουθήσετε τους παραδοσιακούς ψαράδες στη διαδρομή τους στην αναζήτηση για χέλια, κυπρίνους, πεταλούδες και γουλιανούς.

Η τοπογραφία και το μικροκλίμα του νομού Σερρών ευνόησαν την καλλιέργεια αμπελιών και την ευδοκίμηση τοπικών ποικιλιών.

Γνωρίστε τους παραγωγούς και την διαδικασία παρασκευής του οίνου που σας παρέχουν την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις μοναδικές γεύσεις τους.

Ζήστε την εμπειρία
Διαλέξτε δωμάτιο & κάντε τώρα κράτηση!